Styrelse

 

Styrelse

Econovas styrelse består av sju representanter. En välrenommerad och aktiv styrelse med bred kompetens.

Anders Jonsson | Styrelseordförande

Civilekonom, Linköpings Universitet
Konsult, Konsult A Jonsson i Östergötland AB
f.d. Vd Tekniska Verken Linköping

Maria Gårdlund | Styrelseledamot

Civilekonom, Umeå Universitet
Vd Dugga AB (Ed tech)

Aktiv i styrelsen sedan 2019. Bred erfarenhet av ledningsarbete inom Sweco-koncernen och specifikt för konsultverksamhet inom digitalisering och samhällsanalys. Särskilt engagemang för att driva positiv samhällsutveckling genom ny teknik. 

“Det mest spännande med uppdraget i Econova är att få vara en del av ett företag som kan bidra till en grön vardag och hållbar utveckling och utforska hur digitalisering kan föra oss närmare våra kunder och skapa nya affärsmöjligheter.”

Mats Eklund | Styrelseledamot

Doktorsexamen Tema Vatten i Natur och Samhälle, Linköpings Universitet
Professor Industriell miljöteknik och grundare/vetenskaplig ledare för Biogas Research Center, Linköpings Universitet.

Mångårig erfarenhet av ledarskap inom forskningsstudier inom industriell miljöteknik. Har författat vetenskapliga publikationer om analys, utveckling och spridning av hållbara lösningar. Initiativtagare till flera strategiska samverkansprogram mellan akademin, företag och offentliga aktörer.

“Uppdraget i Econovas styrelse ger mig en utvecklande möjlighet att få omsätta kunskap i praktik i ett verkligt cirkulärt företag.”

Henrik Andersson | Styrelseledamot

Affärsjurist, Linköpings Universitet.
Vd Ryssnäs AB, Styrelseledamot i Familjen A Invest AB

Aktiv i styrelsen sedan 2018. Ägarrepresentant från Familjen A Invest AB.

“Ser fram emot att bidra till att Econovakoncernen utvecklas inom de spännande framtidsbranscherna återvinning och trädgård genom glädje, nyfikenhet och engagemang.”

Johanna Sjöborg | Styrelseledamot

Marknadsekonom DIHM, IHM Business School
CCO, Axbeautyhouse AB

Aktiv i styrelsen sedan 2019. Lång erfarenhet från ledande positioner inom FMCG. Bred kunskap om kundupplevelse och kundbeteende. Stort engagemang för mångfald och hållbarhet.

“Uppdraget för Econova är både viktigt och spännande för att genom kundinsikt och digitalisering hållbart stärka det kommersiella erbjudandet samtidigt som vi bidrar till samhällsnytta och en grön vardag.”

Anders Malmström | Styrelseledamot

Civilekonom, Handelshögskolan i Stockholm och Fil. kand. Datavetenskap, University of Saint Thomas
Vd Foreseeti AB (Cybersäkerhet)

Stor erfarenhet inom digital affärsutveckling. Bakgrund inom som strategi- och managementkonsult med fokus på bolagens tekniska satsningar.

“Jag tror starkt på varumärket som bygger på lokalt, familjeföretag och verkligt hållbart – jag är hedrad över att hjälpa till med den digitala transformationsresan som Econova har påbörjat.”

Peter Lindgren | Styrelseledamot

Civilekonom, Högskolan Örebro
Styrelseuppdrag: Ordf. Ryssnäs AB och Familjen A Invest AB, Ordf. Länsförsäkringar Östgöta, styrelseledamot Länsförsäkringar Bank, m.fl.
f.d. Vd HSB Östergötland