Miljö- och kvalitetsingenjör till Econova AB

Vi på Econova önskar att möjliggöra en grön vardag och en hållbar utveckling för så många som möjligt. Med hållbarhet i fokus jobbar vi med återvinning, och trädgårdar. Våra trädgårdsprodukter hittar du under de välkända varumärkena Weibulls och Hammenhög i hela Skandinavien. Koncernen Econova omsätter ca 500 MSEK och har cirka 120 anställda. Vårt huvudkontor finns i Åby utanför Norrköping. Läs mera på www.econova.se och www.weibulls.com.

Brinner du för hållbarhet och vill arbeta i ett företag där du på riktigt får bidra till en grönare värld? Till vårt huvudkontor i Åby utanför Norrköping söker vi just nu en Miljö- och kvalitetsingenjör som starkt ska medverka till att utveckla företagets hållbarhets, miljö- och kvalitetsarbete.

Hållbarhetsavdelningen arbetar både strategiskt samt operativt och är ett resurs- och kompetenscentrum för hela koncernen. Hållbarhetsavdelningen ansvarar för omvärlds- och lagbevakning inom sitt område. I nära samarbete med Tillverkning, Produktutveckling samt Sälj- och marknadsavdelningen driver avdelningen företagets hållbarhetsarbete.

Econova bedriver idag verksamhet på 20-talet anläggningar i Sverige. I avdelningens dagliga arbete återfinns ansvar för företagets lednings- och verksamhetssystem, certifieringar, egenkontroll, miljörapportering, hållbarhetsredovisning, kontroll av lagefterlevnad, relationer med myndigheter, tillstånd- och anmälningsärenden samt miljöjuridiska frågor.

Om rollen

Rollens huvudsakliga arbetsuppgifter är:

· Följa upp och säkerställa egenkontroll och miljörapportering

· Bevakning av lagar och andra krav inom miljöområdet och säkerställande av lagefterlevnad

· Medverka i tillstånd- och anmälningsärenden

· Vara miljökontakt för ett flertal B- och C-anläggningar.

· Utveckling och aktuellthållande av lednings- och verksamhetssystem

· Planera och genomföra internrevision

Din profil

Vi söker dig som har flera års erfarenhet inom kvalitets- och miljöområdet med en högskoleutbildning inom miljö eller motsvarande kunskaper genom mångårig arbetslivserfarenhet. Grundläggande kunskap gällande miljölagstiftning, regelverk och teori är ett krav. Du behöver djup och bred erfarenhet av att använda denna kunskap praktiskt i möten och samtal med våra olika intressenter.

Du ha erfarenhet av arbete med miljöprövningar såsom tillståndsprövningar, anmälningsärenden och tillhörande myndighetskontakter. God kunskap och erfarenhet av arbete med förorenad mark och avfallsfrågor är meriterande. Vi ser gärna att du har kunskap kring något eller några av de industriella restmaterial vi arbetar med samt praktisk erfarenhet av användandet av olika begrepp inom miljöområdet.

I denna rekrytering lägger vi stor vikt vid dina personliga egenskaper. Vi söker dig som har lätt för att bygga förtroende och upprätthålla relationer. Du är trygg, beslutsam och lösningsorienterad. Du besitter en god miljö och kvalitetsmedvetenhet, med god strukturerad och analytisk förmåga.

Vad du blir del av

Du kommer arbeta på ett bolag som står inför en spännande resa i en framtidsbransch. Du ingår i vårt Hållbarhetsteam bestående av Hållbarhetschefen, en Miljö- och kvalitetsingenjör och en Hållbarhetsintegratör. Du kommer arbeta i en familjeägd miljökoncern.

Är du redo för nya utmaningar?

Varmt välkommen med din ansökan senast 2020-06-27 till: ansokan@econova.se. Vi tillämpar löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

För ytterligare information är du välkommen att kontakta rekryterande chef Lena Vikmång, 073 –988 88 71 eller HR-chef Agnesa Citaku, 072-184 99 30.