Miljö- och kvalitetsingenjör

Brinner du för hållbarhet och vill arbeta i ett företag där du på riktigt får bidra till en grönare värld?
På Econova är vår affärsidé att skapa hållbara affärer inom återvinning och trädgård. Till vårt huvudkontor i Åby utanför Norrköping söker vi just nu en erfaren miljö- och kvalitetsingenjör som starkt ska medverka till att utveckla företagets hållbarhets, miljö- och kvalitetsarbete.

 

Hållbarhetsavdelningens ansvar och uppdrag

Hållbarhetsavdelningen arbetar både strategiskt och operativt och är ett resurs- och kompetenscentrum för hela koncernen. Genom avdelningens arbete läggs grunden för bolagets hållbara affärer. I nära samarbete med medarbetarna i organisationen arbetar avdelningen proaktivt för att utveckla och nå företagets hållbarhets- och miljömål. 

Avdelningen ansvarar för omvärlds- och lagbevakning inom sitt område samt att driva företagets hållbarhetsarbete framåt genom utveckling, uppdatering och implementering av nya arbetssätt, processer och rutiner. I nära dialog med produktion, sälj- och marknadsavdelning ska hållbarhetsavdelning bistå med kompetensöverföring kring resursutnyttjande och cirkulär ekonomi. Vi medverkar även i forskningsprojekt kring bättre utnyttjande av industrins restmaterial.

Econova bedriver idag verksamhet på 20-talet anläggningar i Sverige. I avdelningens dagliga arbete återfinns ansvar för företagets lednings- och verksamhetssystem, certifieringar, egenkontroll, miljörapportering, hållbarhetsredovisning, kontroll av lagefterlevnad, relationer med myndigheter, tillstånd- och anmälningsärenden samt miljöjuridiska frågor.

 

Ditt uppdrag

Du är miljökontakt för ett flertal B- och C-anläggningar. Du ansvarar för att tillsyn av anläggningar sker genom bland annat egenkontroll och interna revisioner som sedan resulterar i årliga miljörapporter och åtgärdsprogram. Du ombesörjer provtagning och kontroll av analyser såsom vatten, jord och restprodukter. Vidare bygger du förtroende genom kunskapsöverföring och kontinuerlig dialog med tillsynsmyndighetens olika handläggare. Du genomför anmälan och tillståndsprövning av verksamheten när anläggningarnas affärsplaner revideras. 

Som miljö- och kvalitetsingenjör har du ansvar för att bygga förtroende och samarbete med olika medarbetare inom organisationen för att efterlevnaden av miljö- och kvalitetskrav inom Econova säkerställs och utvecklas. 

Du deltar i arbetet att ständigt inventera och aktivt arbeta med åtgärder för att minska riskerna på våra anläggningar. Ett kontinuerlig viktigt arbete som är delegerat av företagets ledning och styrelse. Du förväntas vara både intresserad och delaktig inom lagbevakning av miljöområdet. Du kommer att arbeta med vårt verksamhetssystem (processer, instruktioner och ärendehantering) samt ständigt förbättringsarbete kopplat till vår miljöcertifiering (ISO 14001).

 

Kvalifikationer

Vi söker dig som har flera års erfarenhet inom kvalitets- och miljöområdet med en högskoleutbildning inom miljö eller motsvarande kunskaper genom mångårig arbetslivserfarenhet. Grundläggande kunskap gällande miljölagstiftning, regelverk och teori är ett krav. Du behöver djup och bred erfarenhet av att använda denna kunskap praktiskt i möten och samtal med våra olika intressenter.

Du ha erfarenhet av arbete med miljöprövningar såsom tillståndsprövningar, anmälningsärenden och tillhörande myndighetskontakter. God kunskap och erfarenhet av arbete med vattenfrågor är meriterande. Vi ser gärna att du har kunskap kring något eller några av de industriella restmaterial vi arbetar med samt praktisk erfarenhet av användandet av olika begrepp inom miljöområdet. 

Du rapporterar till Hållbarhetschefen. Tillsammans så kommer ni utgöra ett viktigt team med målet att ytterligare stärka hållbarhets- och kvalitetsmålen. Arbetet som idag vilar på befintliga verksamhetsprocesser erbjuder för rätt person stor möjlighet att synliggöra miljönyttan av vår verksamhet för våra olika intressenter.

 

Övrigt

I denna rekrytering lägger vi stor vikt vid dina personliga egenskaper. Som person är du målmedveten, drivande och van att arbeta självständigt. Du är konstruktiv och lösningsorienterad med erfarenhet av att delegera miljöansvar vidare i organisationen. Vidare besitter du en god miljö- och kvalitetsmedvetenhet, med god strukturerad och analytisk förmåga. Du är en utåtriktad och kommunikativ person som gillar att ta kontakt med människor och är bekväm med att prata och uttrycka dig inför grupper vilket du gör på ett pedagogiskt sätt i såväl samtal som skrift. 

Vi erbjuder dig ett spännande och ansvarsfullt uppdrag i ett familjeägt miljöföretag! Företagskulturen är öppen och vi värderar och värnar om våra medarbetare och arbetar och agerar enligt våra värderingar – öppenhet, långsiktighet och engagemang. 

Tjänsten är på heltid, en tillsvidareanställning med provanställning. Tillträde efter överenskommelse med placering i Åby utanför Norrköping. Körkort är ett krav.

Är du redo för nya utmaningar?

Econova samarbetar i den här rekryteringen med Cojn AB. Om du är intresserad är du välkommen att skicka in ansökan, CV och personligt brev, via länken nedan. Har du ytterligare frågor kontakta gärna rekryteringskonsult Caroline Hansson på telefon 076-850 11 70. Din ansökan vill vi ha senast den 4 januari 2019.

Länk till ansökan