Materialplanerare / Logistikutvecklare till Econova Garden AB

Vill du arbeta med planering och logistikutveckling på ett innovativt företag som värnar om hållbarhet? Har du en akademisk examen inom logistik och brinner för förbättringsarbete och spännande optimeringsprojekt? Då kanske du är rätt person för Econova Garden i Norrköping!

Vi på Econova önskar att möjliggöra en grön vardag och en hållbar utveckling för så många som möjligt. Med hållbarhet i fokus jobbar vi med återvinning, och trädgårdar. Våra trädgårdsprodukter hittar du under de välkända varumärkena Weibulls och Hammenhög i hela Skandinavien. Koncernen Econova omsätter ca 500 MSEK och har cirka 120 anställda. Vårt huvudkontor finns i Åby utanför Norrköping. 

Vill du bli del av en koncern som arbetar för en hållbar framtid?

Arbetsuppgifter

Nu utökar Econova Garden sitt planeringsteam med en ny tvådelad tjänst som kommer att innehålla både operativa och strategiska element. Som Materialplanerare/Logistikutvecklare på Econova Garden blir du en del av ett familjeföretag som skapar odlarglädje och bidrar positivt till miljön genom sin verksamhet. Du ingår i ett planeringsteam på fyra personer under funktionen "Lager & Planering" och du rapporterar till funktionens chef. Rollen består av två delar och fördelningen mellan tjänstens två element är 50/50 med variationer under hög- och lågsäsong.

Som Materialplanerare arbetar du operativt med huvudplanering, materialåtgång, materialprognoser, avrop från leverantörer samt produktionsplanering på medellång och kort sikt. Du utför dessa arbetsuppgifter för den specifika produktgruppen "Gräsfrö" som du har planeringsansvaret för.

Som Logistikutvecklare arbetar du mer strategiskt och avlastar funktionens chef med att leda eller delta i olika utvecklingsprojekt inom logistik. I dina ansvarsområden ingår det förbättringsarbeten så som utveckling, optimering och effektivisering av logistikprocesser, flöden, planering och leveransförmåga. Du arbetar mot målet att bidra till en hög leveransförmåga mot kund samtidigt minimera kostnader i ett helhetsperspektiv i försörjningskedjan.

Eftersom Econova Garden har en platt organisationsstruktur innebär rollens båda delar ett nära samarbete med många av de övriga funktionerna i företaget. Placeringsort är Norrköping.

Vem är du?

För att lyckas i rollen som Materialplanerare/Logistikutvecklare på Econova Garden har du en akademisk examen inom logistik samt minst 3 års arbetslivserfarenhet inom planering och logistikutveckling. Du är van vid att kartlägga logistikprocesser och värdeflöden samt identifiera problem, utvärdera dessa och komma fram till förbättringsmål.

Du har förståelsen och förmågan att se och ta hänsyn till effekter i försörjningskedjan utifrån ett helhetsperspektiv och du kan, på ett effektivt sätt, strukturera och leda förändringsarbeten. Du är en van användare av affärssystem och Excel samt du har goda kunskaper i svenska och engelska, både muntligt och skriftligt.

Din mycket goda samarbetsförmåga gör det möjligt att, med lätthet, skapa relationer och samverka med medarbetare inom Econovas olika företagsfunktioner. Med ditt analytiska sätt och din kommunikativa personlighet sammanställer du och presenterar rapporter och resultat på ett tydligt och förståeligt sätt. För att vara framgångsrik i rollen ser vi också att du kan arbeta på ett självständigt sätt där du själv planerar och driver ditt arbete framåt.

Kontakt

I den här rekryteringen samarbetar Econova Garden AB med Jefferson Wells, ManpowerGroup. Vid frågor angående tjänsten kontakta rekryteringskonsult Hanna Lindeberg på 011-19 43 58 eller hanna.lindeberg@jeffersonwells.se. Urval och intervjuer sker löpande så skicka in din ansökan så snart som möjligt. Varmt välkommen med din ansökan!