KAM / Försäljningschef till affärsområde Proffs & Anläggning, Econova Garden AB

Vi på Econova önskar att möjliggöra en grön vardag och en hållbar utveckling för så många som möjligt. Med hållbarhet i fokus jobbar vi med återvinning, och trädgårdar. Våra trädgårdsprodukter hittar du under de välkända varumärkena Weibulls och Hammenhög i hela Skandinavien. Koncernen Econova omsätter ca 500 MSEK och har cirka 120 anställda. Vårt huvudkontor finns i Åby utanför Norrköping. Läs mera på www.econova.se och www.weibulls.com

Vill du arbeta med egen försäljning och leda ett säljteam på ett innovativt företag som värnar om hållbarhet?

Om rollen

Som KAM/Försäljningschef till affärsområde Proffs och Anläggning på Econova Garden arbetar du operativt med B2B-försäljning av Econovas högkvalitativa jord- och anläggningsprodukter till den svenska marknaden, samt leder affärsområdets säljteam. Säljteamet består av fyra personer; tre Account Managers och en Innesäljare/Administrativ support.

Som KAM/Försäljningschef har du fullt ansvar för budget, personal, målsättning, måluppfyllnad, affärsutveckling och marknadsbearbetning för affärsområdet. Du rapporterar till Chef Försäljning, Sortiment, Produktutveckling och har ett nära samarbete med andra företagsfunktioner samt syster- och dotterbolag inom koncernen. Tjänsten innebär resor till kunder och partners, främst i Sverige. Placeringsort är Stockholm eller Norrköping.

Din profil

För att lyckas i rollen som KAM/Försäljningschef till affärsområde Proffs och Anläggning på Econova Garden har du mångårig erfarenhet av att självständigt driva B2B-försäljning, mot stora såväl som mindre aktörer inom entreprenad- och anläggningsbranschen, åkeribranschen, eller återvinningsbranschen. Du har erfarenhet av att leda, målstyra och inspirera ett operativt säljteam.

 Du är van vid att arbeta med upphandlings-, avtals- och anbudsarbete, har du även erfarenhet av offentlig upphandling är det meriterande. Du är en van användare av affärssystem och Excel, har goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift, samt har B-körkort.

Försäljning, lönsamhet, hållbarhet och kundnöjdhet är fyra faktorer som driver och motiverar dig. Din goda samarbetsförmåga och kommunikativa förmåga skapar mycket goda relationer med kunder medarbetare och samarbetspartners. Eftersom du är en självgående, initiativtagande och analytisk person har du förmågan att se nya affärsmöjligheter i situationer som uppstår eller förutsättningar som förändras.

Som ledare är du både tydlig och lyhörd och leder ditt team till framgång med hjälp av din förmåga att motivera, fatta beslut och att delegera ansvar med tydliga mandat, där du visar tillit till medarbetarna och ger utrymme för delaktighet.

Vad du blir del av

Du erbjuds en unik möjlighet att med stort eget mandat tillsammans med ett starkt team driva tillväxten och utvecklingen för det växande affärsområdet Proffs & Anläggning på Econova Garden. Econova är en innovativ aktör inom återvinning, biobränsle och trädgårdsprodukter samt med varumärket Weibulls i spetsen det ledande trädgårdsföretaget i Norden. En koncern som arbetar för en hållbar framtid.

Är du redo för nya utmaningar?

I denna rekrytering samarbetar Econova Garden med Skoog Stjerna. Vi ser fram emot att få ta del av din ansökan, bestående av CV och några rader om varför just du är rätt för tjänsten. Du ansöker här: https://pnty-apply.ponty-system.se/skoogstjerna?id=37

Välkommen med din ansökan! Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Ken Skoog på tel 070-444 38 80, eller Valter Stjerna på tel 0733-40 09 04.