Proffs och Anläggning

 

Vi möjliggör en grön vardag och en hållbar utveckling för så många som möjligt

Proffs & Anläggning

EN DEL AV ECONOVA

Econova erbjuder ett brett sortiment av jordprodukter på den nordiska marknaden.

Varje år producerar vi cirka 250 000 ton jordprodukter för plantering, anläggning, marktäckning och specialändamål. Vi lagrar, komposterar och blandar jordråvaror på flera produktionsplatser i Sverige. Jorden säljer vi både i säck och i lösvikt.

Den jord som ska ut i butik packar vi i våra säckfabriker utanför Järle, Norrköping och Sösdala. Vi levererar även jord i lös vikt för anläggnings- eller konstruktionsändamål.

Kvalitetssäkrad råvara

I vår jordproduktion eftersträvar vi att ersätta jungfruliga material med sekundära råvaror.

Åkerjord, sand och organiskt material är grunden för alla jordprodukter. Det organiska materialet kan vara torv, bark, naturgödsel eller någon form av kompost.

Econova var först ut att använda fibermull, som är en komposterad träfiber, som råvara till våra jordar.

Alla råvaror som ingår i Econovas jordproduktion är kvalitetssäkrade.

AMA:s regelverk

Vårt kvalitetssäkrade grundsortiment består av sex olika jordar som vi framställer med utgångspunkt i Mark-AMA. På förfrågan kan vi även tillverka en mängd olika specialjordar beroende på önskad växtlighet och användningsområde i övrigt.’

Konsulttjänster och rådgivning

På platser där vi själva inte bedriver produktion erbjuder vi i stället konsultinsatser. Det kan till exempel handla om tillverkningsprocesser, recepturer och kvalitetssäkring av framställda jordprodukter.

Econova är en innovativ aktör inom återvinning och biobränsle. Med varumärket Weibulls i spetsen är vi det ledande trädgårdsföretaget i Norden.

Econova, Box 90, 616 21 Åby, Sverige

Telefon: 011-36 81 50

Följ oss

Skapad av DIGITALCAP