Johan Rydberg ny vd i Econova

Econovas styrelse har utsett Johan Rydberg, tidigare marknadschef i bolaget, till tillförordnad vd. Rydberg efterträder Göran Andersson som kommer att finnas kvar i rollen som styrelseledamot och ägare.

− Jag och övriga medlemmar i styrelsen gör bedömningen att Econova behöver ett nytt ledarskap för att skapa fortsatt tillväxt i bolaget. Johan kommer att bidra med ny energi och har den erfarenhet som behövs för uppdraget, säger Göran Andersson.

Johan Rydberg rekryterades som marknadschef till Econova Garden 2008, i samband med att bolaget förvärvade Weibull Trädgård AB. Under de senaste två åren har hans uppdrag handlat om att skapa förutsättningar för tillväxt inom Econova Recycling, bolagets återvinningsverksamhet.


− Det är mycket inspirerande att få möjlighet att ta ett helhetsansvar för Econovas verksamhet i det här skedet. Mitt fokus framöver kommer handla om att ta vara på kraften i den omstrukturering vi genomfört internt under senare år, för att tillsammans med våra kunder och medarbetare utveckla befintliga och nya hållbara affärer, säger Johan Rydberg.