Läs mer om vårt hållbarhetsarbete

 

Fibermull

Vad är det och hur används det i vår produktion?  

Frågor & svar om fibermull

Här får du svar på vanliga frågor om fibermull från Econova Garden med varumärkena Weibulls och Hammenhögs.

Torv i vår jordproduktion

Econova är ett familjeföretag i tredje generationen där hållbarhet är vår ledstjärna. Vi strävar ständigt efter att bidra till en grönare värld genom att öka användningen av återvunnet material och erbjuda ett hållbart sortiment med hög miljöprestanda. 

Frågor & svar om torv

Här får du svar på vanliga frågor om torv och torvfri jord från Econova Garden med varumärkena Weibulls och Hammenhögs.

Ett familjeföretag med hållbarhet högt på agendan

Econova är ett familjeföretag som idag drivs av tredje generationen Andersson. Drivkraften att ta tillvara naturens resurser och återvinna så mycket som möjligt har funnits med sedan starten 1959.

Vårt ramverk för hållbarhet

Med fokusområden och mål ger vårt ramverk för hållbarhet drivkraft och riktning i hållbarhetsarbetet. Ramverket tar avstamp i FNs globala mål för hållbar utveckling och vår kartläggning av verksamhetens påverkan.

Innovation & utveckling

Hållbarhet är en av de främsta aspekterna när vi utvecklar vår verksamhet och våra produkter och tjänster. Våra utvecklingsprojekt finns därför samlade inom funktionen Hållbar utveckling och strategi. Här sker interna projekt och samarbeten som ska ta oss mot framtidens odlingssubstrat, resurseffektiv återvinning och innovativa cirkulära affärsmodeller. 

Podd om framtidens odlingssubstrat

I detta avsnitt av Weibulls podcast Smaklöken får du höra våra jordexperter Emil och Joel berätta om framtidens odlingssubstrat och hur vi på Econova arbetar för att ersätta torven i vår jordproduktion med cirkulära råvaror.

Econova är en innovativ aktör inom återvinning och biobränsle. Med varumärket Weibulls i spetsen är vi det ledande trädgårdsföretaget i Norden.

Econova, Box 90, 616 21 Åby, Sverige

Telefon: 011-36 81 50

Följ oss

Skapad av DIGITALCAP