CFO

Vår CFO har huvudansvaret för ekonomifunktionen, där ansvarsområden som IT, controlling, redovisning och löneadministration ingår. I rollen planerar, leder, fördelar och utvecklar du arbetet inom funktionen.

I uppdraget som CFO förväntas du ha en mycket nära dialog och arbeta proaktivt med övriga funktionschefer. Ansvaret innebär att ta fram löpande finansiell rapportering till styrelse och ledningsgrupp i bolaget. Uppdraget innefattar även nära kontakt med bank, revisorer, konsulter och försäkringsbolag samt ansvar för uppföljning av olika projekt. I din roll som CFO ingår du även i Econovas ledningsgrupp och rapporterar löpande till CEO.

Vem är du?

Vi söker dig som är utbildad civilekonom eller som har skaffat dig motsvarande erfarenhet från arbetslivet. Du ska även ha minst fem års erfarenhet av ledningsgruppsarbete samt erfarenhet av att leda en egen ekonomiavdelning.

Vi ser det som meriterande om du har erfarenhet av lyckade förändringsarbeten med en tyngdpunkt på processer, struktur samt ordning och reda. Vidare har du gedigen erfarenhet av att proaktivt arbeta med budget, planering, uppföljning och analys. Har du erfarenhet av produktionsverksamhet är det starkt meriterande.

När det kommer till din personlighet ser vi att du har ett inre driv och en ambition att vilja prestera resultat. I ditt arbete tänker du strategiskt och har ett brett perspektiv på frågor samt är lyhörd för organisationen behov. Du är en van ledare men är också en god lagspelare som, när det behövs, kan gå mot det mer operativa hållet. Du är kommunikativ och har en god förmåga att argumentera. Vidare har du glimten i ögat och är framgångsrik i ditt arbete att skapa goda relationer.

Övrigt

Tjänsten är placerad vid vårt huvudkontor i Åby utanför Norrköping.

Dela |

Det här är Econova

 

Econova är en innovativ aktör inom återvinning och biobränsle samt med varumärket Weibulls i spetsen det ledande trädgårdsföretaget i Norden. 

Vår styrka bygger på kunskap om behandling och förädling av restprodukter som går att återföra som resurser i kretsloppet. I rollen som miljöintegratör bidrar vi till att skapa förutsättningar för en bransch-överskridande samverkan kring material- och energiflöden på regional nivå. Bland våra kunder finns skogsindustrier, energiproducenter, trädgårdsnäring och kommuner. Genom att se helheten genererar Econova ömsesidig affärsnytta och miljötjänster för samhället i stort. Koncernen omsätter i dag 600 MSEK och har cirka 160 anställda.

 

Är du redo för nya utmaningar?

 

Skicka ditt CV med personligt brev senast den 2016-04-30 till: ansokan@econova.se Märk din ansökan ”CFO”. Vi tillämpar löpande rekrytering.